workshops

Boek hier je workshop!

Bee Kind biedt verschillende workshops aan. We denken graag met jullie mee om de workshops meer op jullie maat af te stellen!
Hieronder kan je ons aanbod vinden:

Bijenworkshop

Vanaf  april tot en met augustus bieden we de bijenworkshop aan. Je leert er alles over de bij. Wat ze doen, wie ze zijn, hoe ze eruit zien kom je speels te weten tijdens de workshop. Bovendien krijgt iedereen een eigen imkerpak en bekijken we op een veilige manier een bijenkolonie van dichtbij.

We houden bij elke workshop rekening met de doelgroep. Laat steeds vooraf weten welke leeftijd jouw groep heeft, dan maken we elke workshop passend aan jullie noden.

Praktische info: 

De bijenworkshops kunnen doorgaan op de bijenweide in Michelbeke én in Erwetegem.
Deze workshop duurt 2 uur en kan gecombineerd worden met andere workshops.
Workshops gaan door vanaf 7 personen tot maximum 10 personen per groep. Groepen kunnen elkaar afwisselen. De kostprijs is 5 euro/pers. tijdens de weekdagen en 8 euro/pers. in het weekend (koek en drankje tijdens de pauze inbegrepen). Workshops gaan niet door tijdens regenweer. 

Upcycle workshop 

Tijdens een upcycle workshop maken we van bestaande voorwerpen en afval iets nieuws, moois én bruikbaar. Upcyclen kan je doen door zelf eens te kijken welke materialen jij thuis, op het werk of in je vereniging hebt. Misschien heb je wel een hoop dakpannen liggen die je een nieuw leven wil geven? Of heb je een berg bamboestokken waar je je geen raad mee weet? We bekijken samen met jou wat we kunnen doen tijdens de workshop.

Ook is het steeds leuk om deze workshop te doen bij kinderverjaardagsfeestje! Naar huis gaan met een mini-insectenhotel of een rekje waar oorbellen aan kunnen? Het is super!

Hieronder kan je enkele voorbeelden vinden van reeds gerealiseerde upcyle projecten:

(Foto 1: keukenschort gemaakt van oude stoffen – Foto 2: vloermat geweven uit oude jeansbroeken – Foto 3: insectenhotel gemaakt met een oude kader – Foto 4: tuintafel gemaakt van een pallet)

Praktische info: 

Workshops kunnen op een door jou gekozen locatie doorgaan of in open lucht op de bijenweide. We bespreken vooraf welk upcycleproject jullie willen realiseren en maken een voorbeeld met een stappenplan. Een basisworkshop waar we gebruik kunnen maken van afval en kosteloos materiaal kost 5 euro/pers. tijdens weekdagen, 8 euro/ pers. in het weekend. Heb jij een project in gedachten waar nieuwe materialen voor aangeschaft moeten worden (zoals lijm, vijzen of verf), dan bekijken we vooraf hoeveel dit zal kosten voor jouw groep.

Workshops gaan door vanaf 7 personen tot maximum 15 personen per groep. Groepen kunnen elkaar afwisselen. Gemiddeld duurt een project 1,5 uur.

Natuur- en kruidenwandeling 

Ben jij ook zo verlekkerd op de natuur en ben jij ook benieuwd welke geheimen er verborgen zijn onder onze neus? Dan is de natuur- en kruidenwandeling zeker iets voor jou!

Wandel mee met een natuurgids die samen met jou op zoek gaat naar eetbare planten en wilde kruiden in de natuur. Je komt er alles te weten over de goede eigenschappen en smaken van de natuur.

Na deze wandeling kan je ook een kookworkshop volgen. Je verwerkt er de wilde kruiden op een frisse en smakelijke manier.

Praktische info: 

Je wandelt in en rond Brakel samen met een natuurgids. Voor de volledige groep betaal je 40 euro voor de gids. 

Wil je aansluitend koken met al dat lekkers? Dan kost de workshop 10 euro/pers (materiaal inbegrepen).