Ontstaan

Hoe is het allemaal begonnen?

t-shirt 2

Wij zijn Gisèle (links op foto) en Maria (rechts op foto). Twee buurvrouwen met een passie voor bijen en de natuur in het algemeen.

Bee Kind is ontstaan doordat wij de handen in elkaar geslagen hebben om een natuur-sociaal project op poten te zetten.

In het voorjaar van 2016 hebben we een imkercursus gevolgd bij imkervereniging ‘Ons Denderbieken’.

op 10 september 2017, na meer dan 1.5 jaar van brainstormen, vergaderen en moeilijke knopen doorhakken, is onze vereniging Bee Kind vzw officieel een feit.

Een plek om ons project te starten hadden we al gekozen: in het hartje van de Vlaamse Ardennen, op een stukje weide achter onze tuinen en grenzend aan een trage weg. De ideale plek om o.a. fruitbomen, struiken en bloemen te planten en ook om dieren te houden. Maar ook genoeg ruimte voor meerdere bijenkasten, een bijenhal en om diverse activiteiten en workshops te organiseren doorheen het jaar.

Wat willen we bereiken met onze vzw?

bezoekers tuinieren mee

Met ons project willen we de buurt, scholen, ouderen, mensen met een beperking, mensen met financiële of psychische problemen, immigranten…enfin, iedereen betrekken. We willen ervoor zorgen dat iedereen zich welkom voelt bij ons, ongeacht hun achtergrond of beperking. En voor wie het wil, bieden we leuke, laagdrempelige activiteiten en workshops aan met betrekking tot bijen, natuurbehoud, duurzaamheid en upcycling.

Uiteraard is iedereen welkom om te komen helpen met het onderhouden van de weide en met het verzorgen van onze bijen en boerderijdiertjes. Zelfs de allerkleinsten!

zomer 2013 021.JPG

Door iedereen de kans te geven om betrokken te zijn bij het volledig gebeuren van imkeren (van aanplanten van o.a. fruitbomen tot het oogsten van honing) willen we samen op een ongedwongen manier voor een duurzame, vriendelijke en warme buurt zorgen.

 

meisjes imkerpak